Chec cu lămâie și iaurt
Ingrediente:
4 oua
1 pahar de iaurt de 125 de grame
2 pahare rase de zahar
3 pahare cu varf de faina
1 pahar de ulei
coaja rasa de la 1 lamaie
1 lingurita de suc de lamaie
un praf de sare
1 lingurita de praf de copt
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul, se unge o tava de chec cu unt (ulei) si se tapeteaza cu faina (daca vrei, poti folosi hartie de copt in loc de faina)
Se amestaca ouale cu zaharul, bine, pana cand se fac spuma, se adauga uleiul, lingurita de suc de lamaie si iaurtul, apoi se continua cu amestecatul.
Se adauga faina, coaja de lamaie si praful de copt si se omogenizeaza compozitia incet, ca sa nu se lase.
Se rastoarna in tava si se coace prajitura 20-30 de minute la 200 de grade.
Checul cu lamaie si iaurt este gata cand capata o culoare frumoasa si este consistent la atingere – puteti folosi un bat de frigaruie pentru a-l incerca.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizită și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu