Foietaj cu mere
Bună ziua
Pliculețe din foietaj cu mere și scorțișoară- un desert delicios și foarte simplu de realizat
Dacă nu dispuneți de timp suficient pentru a prepara aluatul de foietaj acasă, soluția ideală este cel din comerț, care ne salvează de fiecare dată când avem musafiri, iar timpul pentru a pregăti o gustare sau un desert este limitat. De această dată, vă invit să încercați un desert super delicios din foietaj cu mere și scorțișoară, care o să vă cucerească instantaneu. Aceste minunate pliculețe – cu o textură fragedă și delicată, învăluite de o aromă amețitoare de scorțișoară – pur și simplu se topesc în gură!
Ingrediente
500 gr de aluat foietaj
4-5 mere
1 ou
50 gr de zahăr
30 gr de unt
scorțișoar
zahar pudra
Mod de preparare
Pregătiți umplutura. Spălați bine merele și tăiați-le felii
Topiți untul într-o tigaie încinsă și adăugați merele.
Presărați merele cu zahăr și scorțișoară.
Decongelați aluatul până la temperatura camerei și întindeți-l foarte puțin cu sucitorul.
Tăiați foaia de aluat în dreptunghiuri. Puneți în fiecare dreptunghi doua delii de mar și le închideți
Lipiți bine marginile și așezați apoi pliculețele într-un vas de yena uns cu unt
Ungeți pliculețele cu gălbenuș de ou.
Coaceți-le la temperatura de 220 de grade până se rumenesc frumos.
După ce le am scos din cuptor le pudram cu zahar pudra.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Pliculețe din foietaj cu mere și scorțișoară- un desert delicios și foarte simplu de realizat
Dacă nu dispuneți de timp suficient pentru a prepara aluatul de foietaj acasă, soluția ideală este cel din comerț, care ne salvează de fiecare dată când avem musafiri, iar timpul pentru a pregăti o gustare sau un desert este limitat. De această dată, vă invit să încercați un desert super delicios din foietaj cu mere și scorțișoară, care o să vă cucerească instantaneu. Aceste minunate pliculețe – cu o textură fragedă și delicată, învăluite de o aromă amețitoare de scorțișoară – pur și simplu se topesc în gură!
Ingrediente
500 gr de aluat foietaj
4-5 mere
1 ou
50 gr de zahăr
30 gr de unt
scorțișoar
zahar pudra
Mod de preparare
Pregătiți umplutura. Spălați bine merele și tăiați-le felii
Topiți untul într-o tigaie încinsă și adăugați merele.
Presărați merele cu zahăr și scorțișoară.
Decongelați aluatul până la temperatura camerei și întindeți-l foarte puțin cu sucitorul.
Tăiați foaia de aluat în dreptunghiuri. Puneți în fiecare dreptunghi doua delii de mar și le închideți
Lipiți bine marginile și așezați apoi pliculețele într-un vas de yena uns cu unt
Ungeți pliculețele cu gălbenuș de ou.
Coaceți-le la temperatura de 220 de grade până se rumenesc frumos.
După ce le am scos din cuptor le pudram cu zahar pudra.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu