Sarmale marinate
Vă plac sarmalele????
Noua da
Sunt sigură că nu ați încercat aceasta rețetă
Ingrediente
Pentru sarmale
1 varza dulce
500 gr carne de vițel
1 ceasca orez
Sare
Piper
Oregano
Noua da
Sunt sigură că nu ați încercat aceasta rețetă
Ingrediente
Pentru sarmale
1 varza dulce
500 gr carne de vițel
1 ceasca orez
Sare
Piper
Oregano
muguri de pin
stafide
Apa și sare pentru opărit varza.
Pentru marinare
1 pahar vin
1 pahar suc de portocale
Foi de dafin
Sare
Piper
Apa
Oregano
Pasta de tomate
1 ceapa tăiată mărunt
Mod de preparare
Punem apa cu sare să fiarbă și apoi punem varza și lăsăm 2-3 minute. Luam foaie cu foaie
Tocam carnea , adaugăm orez , sare ,piper, muguri de pin, stafide și oregano și amestecati bine. Luam cu lingura din aceasta compoziție și punem pe fiecare foaie de varza opărită. Punem sarmalele pe un platou și facem marinata. Punem vin , sucul de portocale, foi de dafin, sare, oregano, piper, apa ,pasta de tomate si ceapa tocată și amestecati bine. punem sarmalele in cratiță apoi punem marinata și lăsăm toată noaptea. Apoi dimineața le punem la fiert la foc mic , dacă mai este nevoie de apa adăugați putina.
Eu am lăsat să fiarbă cam 2 ore la foc mic. Marinarea prin fierbere devine ca un sos pe care îl punem in farfurie peste sarmale. Servim calde
Pofta buna
Apa și sare pentru opărit varza.
Pentru marinare
1 pahar vin
1 pahar suc de portocale
Foi de dafin
Sare
Piper
Apa
Oregano
Pasta de tomate
1 ceapa tăiată mărunt
Mod de preparare
Punem apa cu sare să fiarbă și apoi punem varza și lăsăm 2-3 minute. Luam foaie cu foaie
Tocam carnea , adaugăm orez , sare ,piper, muguri de pin, stafide și oregano și amestecati bine. Luam cu lingura din aceasta compoziție și punem pe fiecare foaie de varza opărită. Punem sarmalele pe un platou și facem marinata. Punem vin , sucul de portocale, foi de dafin, sare, oregano, piper, apa ,pasta de tomate si ceapa tocată și amestecati bine. punem sarmalele in cratiță apoi punem marinata și lăsăm toată noaptea. Apoi dimineața le punem la fiert la foc mic , dacă mai este nevoie de apa adăugați putina.
Eu am lăsat să fiarbă cam 2 ore la foc mic. Marinarea prin fierbere devine ca un sos pe care îl punem in farfurie peste sarmale. Servim calde
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu