carnati cu carne mixta
În Moldova, pentru cei mai reuşiţi cârnaţi se amestecă carne de porc cu carne de mânzat.
Ingrediene
500 gr carne porc
500 gr carne manzat
condimente
250 gr slanina
usturoi
sare
piper
coriandru
nucsoara
Mod de preparare
La 500 de grame de carne de porc se adaugă 500 grame carne de minzat, condimente, 250 g slanina, sare, piper, usturoi după gust. Se trece carnea prin masina de tocat, se adaugă sare , piper, usturoi, după gust, coriandru şi nucşoară. Cârnaţii se umplu cu ajutorul unei pâlnii ataşate la capatul maşinii de tocat. Se pune carnea tocat din nou in masina si se invirteste pirgia masinii usor ca sa nu se rupa intestinele. În carne se pune apă rece, pentru ca umplutura să alunece usor.
Cârnaţii astfel preparaţi se păstrează timp de două zile la rece în curenţi de aer
Comentarii
Trimiteți un comentariu