gogosi














Atunci când nu poți să mănânci se întâmplă să poftești la cele mai delicioase produse. Aşa am păţit şi noi azi, când am poftit la niște gogoși aburinde şi gustoase pe care să le savurăm cu o cană de ceai. Am căutat şi am găsit printr-un caiet vechi această rețetă de gogoși de post cu apă minerală şi m am gândit să o dăm mai departe, că poate or mai fi şi alţi pofticioşi în post.
Pentru aluat
500 gr făină
250 ml apă minerală
1 pliculet drojdie uscata
1 praf sare
coajă rasă de lămâie
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 linguriţă ulei
2 linguri miere
Pentru decor
 zahăr pudră
ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Cerni făina într-un bol, adaugi restul ingredientelor pentru aluat şi frămânţi până când coca nu se mai lipeşte de degete. O laşi la dospit, la loc cald. eu am pus linga semineu dupa cum se vede in poze- Presari puţină făină pe masa de lucru, mai frămânţi aluatul, apoi îl întindem foaie, apoi cu un pahar taiem aluatul intins.
Punem ulei in tigaie sa se incinga. Apoi punem gogosi si lasam sa se prajeasca, pe ambele parti. Scoatem pe un platou in care am pus şerveţel absorbant, apoi le aşezi pe un platou şi le pudrezi cu zahăr. Procedezi astfel până când termini aluatul de gogoşi

Comentarii

Postări populare