chiftelute din piure de cartofi
O idee pentru ceva rapid, usor de facut si foarte gustos, pentru o zi de post!
Cartofii se curata, se spala, se taie felii si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt gata ,se scurg de apa si se mixează cu : faina, usturoiul pisat, patrunjelul tocat marunt, margarina, sare, piper, vegeta si 2-3 linguri pesmet. Trebuie sa rezulte o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine mai adaugam pesmet. Ne udam mainile cu apa si formam chiftelute, pe care le trecem prin pesmet si apoi le rumenim in ulei incins. Cine doreste le poate aseza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, apoi le poate coace la cuptor timp de 30-35 minute.
Sunt foarte bune calde dar si reci.
Pentru ca am facut mai mult piure de cartofi si ne a ramas am zis sa fac aceste chiftelute care sunt foarte bune , mai ales ca se aproprie Postul Pastelui
ingrediente
500 g4 cartofi
4-5 linguri cu faina
pesmet
30 gr margarina
sare
piper
vegeta
1/2 legatura patrunjel
2 catei de usturoi
Sunt foarte bune calde dar si reci.
Comentarii
Trimiteți un comentariu