halva cu caramel
Pentru ca se apropie Postul Pastelui m am gandit ca aceasta reteta ar fi foarte utila pentru gospodinele care tin post
Ingrediente
1 cana ulei
2 cani gris
3 cani zahar
4 cani apa
2 bete scortisoara
1 lamaie
nuca
lapte condensat caramelizat
nuca de cocos
Mod de preparare
Punem uleiul in cratita inalta si lasam sa se incalzeasca putin, apoi adaugam grisul si metsceam cu lingura de lemn pentru 10-12 minute. Dupa ce au trecut cele 10-12 minute punem alunele si amestecam bine.
In alta cratita punem apa , zaharul , betele de scortisoara si lamaia taiata pe jumatate si lasam sa fiarbă pana ce zaharul este topit. Punem siropul peste griş (atenti sa nu va ardeti sar stropi) si amestecam bine pan ce siropul este incorporat in griş si se dezlipeste de pe peretii cratitei, apoi punem halva intr o forma si lasam sa se raceasca . Dupa ce s a racit punem lapte condensat caramelizat si nuca de cocos
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu