Ied cu ulei si oregano
Ied la cuptor
In duminica de lăsatul secului in familia noastră se mănâncă ied la cuptor
Ingrediente:
1 ied (6-8 kg )
usturoi
2 pahare de vin
2-3 linguri ulei de masline
Oregano
sare
piper
Mod de preparare
Taiem o parte din usturoi fasiute si impanam iedul Apoi pisam 2-3 catei si frecam bine pulpele.
Turnam vinul peste, presaram cu oregano, sare si piper . Stropim cu ulei de masline, apoi acoperim cu o folie de aluminiu tava si o punem la frigider. Preferabil cat mai mult (undeva spre 12h). Ar fi bine sa intoarceti iedul la un moment dat, asta asa ca sa avem o marinare de calitate. :)
Dupa ce s-a terminat marinarea nu ramane decat sa bagam la cuptor.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius și apoi băgăm tavă acoperita cu folie de aluminiu
Și lăsăm 25 de minute la 200 de grade , apoi scaedm temperatura la 160 și lăsăm 80-100 de minute. Apoi scoatem folia de aluminiu întoarcem iedul și mai lasăm 15 minute.
Pofta buna !
In duminica de lăsatul secului in familia noastră se mănâncă ied la cuptor
Ingrediente:
1 ied (6-8 kg )
usturoi
2 pahare de vin
2-3 linguri ulei de masline
Oregano
sare
piper
Mod de preparare
Taiem o parte din usturoi fasiute si impanam iedul Apoi pisam 2-3 catei si frecam bine pulpele.
Turnam vinul peste, presaram cu oregano, sare si piper . Stropim cu ulei de masline, apoi acoperim cu o folie de aluminiu tava si o punem la frigider. Preferabil cat mai mult (undeva spre 12h). Ar fi bine sa intoarceti iedul la un moment dat, asta asa ca sa avem o marinare de calitate. :)
Dupa ce s-a terminat marinarea nu ramane decat sa bagam la cuptor.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius și apoi băgăm tavă acoperita cu folie de aluminiu
Și lăsăm 25 de minute la 200 de grade , apoi scaedm temperatura la 160 și lăsăm 80-100 de minute. Apoi scoatem folia de aluminiu întoarcem iedul și mai lasăm 15 minute.
Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu