mancare de linte cu carnati
În combinaţie cu alte legume sau cu carne, lintea e gustoasă şi sănătoasă! Prepară o delicioasă mâncare de linte cu cârnaţi. Am fost la Aghia Lavra (manastire) si la pranz ne au servit mancare de linte cu carnati. Mi a placut aceasta reteta pentru ca noi mancam linte destul de des.
Asa ca aam facut aceasta reteta si iata rezultatul
Ingrediente
1 ceapă
3 roşii
1 morcov
2 căţei usturoi
sare
piper
2 foi de dafin
½ ţelină
1 păstârnac
cimbru
ulei
300 gr linte
3 cârnaţi
Ulei
apa
Mod de preparare
Fierbi lintea în apă cu sare până se înmoaie. Cureţi şi tai cubuleţe morcovul, ţelina şi păstârnacul, iar ceapa o toci julien.
Încingi ulei într-o cratiţă. Căleşti ceapa şi usturoiul tăiat feliuţe. Când ceapa a devenit translucidă, pui lintea şi un polonic din zeama în care a fiert şi jumătate din cantitatea de roşii tăiate subţire. Laşi 10 minute să fiarbă, apoi adaugi şi rădăcinoasele tăiate.
Adaugam usturoi, foi de dafin si apa si lasam sa fiarba aproape 30 de minute.
Punem putin ulei in tigaie si prajim carnatii, apoi punem mâncarea de linte in farfurie si servim cu carnati.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu