Icre de fasole
Icre de fasole
Bunica ne facea mereu icre de fasole pentru ca se prepară aproximativ la fel cu icrele de peste. Este altceva decat fasolea batuta si mult mai usoara. Eu am adaugat si paine prajita faramata si e dementiala. Te invit sa faci reteta si sper din tot sufletul sa-ti placa. Eu cred ca nu vei fi dezamagita.
Ingrediente
500 gr fasole
250 ml ulei
1 ceapa mare
1 lingurita zeama de lamaie
sare
2-3 felii de paine prajita faramata
Mod de preparare
Am pus fasolea la înmuiat cu o seara inainte. Am fiert-o si i-am schimbat apa de trei ori. Am scurs-o si am lasat-o sa se raceasca putin.
Am mixat-o pana a devenit crema şi am inceput adaugarea uleiului. Ca la icre, treptat. Am stors lamaia si alternativ cu uleiul am pus si zeama de lamaie in fasole. Mie imi plac doar cu 1 lingurita de zeama de lamaie pentru ca nu ies asa acrisoare, dar tu poti pune dupa gustul tau. Am pus sare si am lasat deoparte pana am curatat ceapa.
Ceapa curatata am dat-o pe razatoarea mare si am stors-o putin de zeama. Am pus-o in fasole si am amestecat usor. Adaugam painea prajita faramata si amestecam bine. Punem intr o farfurie si decoram cu ce ne place.Va doresc pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu