Midii in sos

 


Midiile fierte in vin sunt o alegere masa de Katara Deftera și nu numai. Desi pare un preparat pe care mai degraba l-ai comanda la restaurant decat sa-l gatesti acasa, eu va invit  sa-l incercati  fara nici o ezitare. Midiile se gatesc usor, iar rezultatul este... un rasfat!
Ingrediente
1kg midii
6 catei de usturoi
1 ceapa
150 ml vin alb sec
50 gr unt
1 ardei gras roșu
1 ardei gras verde
Sare
Piper
Zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
In primul rand, asigura-te ca iti cumperi cele mai proaspete midii. Este important ca acestea sa fie bine inchise si sa miroasa a mare. Pe cele usor deschise, apasa-le putin pe masa – daca se inchid rapid, inseamna ca sunt bune. Daca nu, arunca-le.
Nu uita: midiile sunt vii, asa ca trebuie tinute la o temperatura cat mai scazuta pana ce se gatesc – pune-le pe la frigider, pe un strat de gheata, acoperite de un prosop de hartie umed.
Ia in mana fiecare scoica in parte si foloseste o perie de sarma ca sa o cureti bine de alge, nisip sau calcar. Apoi, curata-i "mustata" – acel fir care iese dintre cochilii.
Tăiem mărunt ardeiul roșu și cel verde
Taie usturoiul si ceapa foarte marunt si caleste-le in unt, direct in oala in care vei fierbe midiile. Adaugăm ardeiul roșu și verde taiat mărunt. Adauga sare si piper si lasa-le la foc mediu pana se inmoaie (nu trebuie sa prinda o nuanta maronie). Stingem cu zeama de lămâie
Punem midiile in oala intr-un singur strat si pune suficient vin cat sa ai un strat destul de gros  pe fundul oalei din mixul de vin, unt, ardei roșu și verde, ceapa si usturoi. Acopera oala cu un capac si caleste midiile 5-7 minute la foc mediu inspre mare, pana ce se dechid.
Verifica midiile dupa aproximativ cinci minute sa vezi daca s-au deschis, semn ca s-au gatit. Daca majoritatea sunt gata, ia oala de pe foc. Poti sa le servesti direct din oala sau le poti transfera intr-un bol si le poti savura cu o lagana.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare