Lagana cu masline
Lagana cu măsline
La începutul postului ( katara deftera) se face lagana. Aceasta lagana se face doar azi.( Este reteta de lagana clasica , care poate face cu măsline, cu roșii uscate, cu multe altele )
Anul acesta am facut și eu cu măsline ,este foarte buna.
Ingrediente
2 pliculețe de drojdie uscata
2 căni de apă călduță
600-700 gr făină ( pentru pâine)
1 linguriță zahăr
3 linguri ulei de măsline
1/2 lingura sare
Susan
100 Gr măsline taiate mărunt ( cu foarte putina sare )
Mod de preparare
Diluam drojdia in 1/2 cana apa calduta.
Punem faina in bolul de la mixer și facem o gropita , unde punem drojdia diluata, zahărul și restul de apă. Incepem sa framantam și după 2 minute adaugăm uleiul și sarea, continuam sa framantam pentru 15 minute. Punem apoi aluatul intr un bol mare uns cu ulei acoperim cu membrana alimentară și lăsăm o ora sa și mărească volumul.
După ce și a mărit volumul, framantam puțin și adaugăm măsline taiate mărunt.
Preincalzim cuptorul la 200 °. Punem faina pe masă și întindem cu sucitoarea aluatul in forma ovala gros 1-1.5.cm. Ungem lagana cu apa, apsam cu degetele și presărăm susan. Punem hârtie de copt in tava și punem lagana noastră. Coacem in cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, până de rumenește și de desprinde de hârtie. Pofta buna!
La începutul postului ( katara deftera) se face lagana. Aceasta lagana se face doar azi.( Este reteta de lagana clasica , care poate face cu măsline, cu roșii uscate, cu multe altele )
Anul acesta am facut și eu cu măsline ,este foarte buna.
Ingrediente
2 pliculețe de drojdie uscata
2 căni de apă călduță
600-700 gr făină ( pentru pâine)
1 linguriță zahăr
3 linguri ulei de măsline
1/2 lingura sare
Susan
100 Gr măsline taiate mărunt ( cu foarte putina sare )
Mod de preparare
Diluam drojdia in 1/2 cana apa calduta.
Punem faina in bolul de la mixer și facem o gropita , unde punem drojdia diluata, zahărul și restul de apă. Incepem sa framantam și după 2 minute adaugăm uleiul și sarea, continuam sa framantam pentru 15 minute. Punem apoi aluatul intr un bol mare uns cu ulei acoperim cu membrana alimentară și lăsăm o ora sa și mărească volumul.
După ce și a mărit volumul, framantam puțin și adaugăm măsline taiate mărunt.
Preincalzim cuptorul la 200 °. Punem faina pe masă și întindem cu sucitoarea aluatul in forma ovala gros 1-1.5.cm. Ungem lagana cu apa, apsam cu degetele și presărăm susan. Punem hârtie de copt in tava și punem lagana noastră. Coacem in cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute, până de rumenește și de desprinde de hârtie. Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu