Croissante cu crema de vanilie
Am zis sa fac croissante cu crema de vanilie, cu glazura bomboanele de ciocolata și dulceață de castane. Și uite cum m am gândit la aceasta rețetă care e minunata
Ingrediente
Aluat
300 gr făină
250 gr unt
sare
6 linguri apă
1 lingura zeamă de lămâie
2 gălbenuşuri
1 vanilie
1 lingura coniac
Cremă
500 ml lapte
4 linguri făină
130 g zahăr tos
3 gălbenuşuri
20 gr unt
esenţă de vanilie
coajă de lămâie
Glazura
3 linguri apa
150 Gr zahar pudra
Decor
Bomboanele de ciocolata
Dulceață de castane
Mod de preparare
Se cerne făina şi se amestecă cu untul, dar nu se frământă. Se adaugă apa în care s-a dizolvat sarea, zeama de lămâie, gălbenuşurile de ou şi se frământă. Se acoperă cu o folie şi se dă la rece jumătate de oră. Se preîncălzește cuptorul.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire de ½ cm şi se taie în fâşii late de 2 cm şi lungi de 20 – 25 cm. Se rulează de la coada spre vârf să aibă o forma de cornulet. Se coc în cuptorul încins 15 – 20 minute. Apoi le scoatem le lasăm sa se răcească și le tăiem pe jumătate ca sa le putem umple
Crema de vanilie
Se amestecă 200 ml lapte rece cu zahărul, făina şi gălbenuşurile. Se adaugă restul de lapte fierbinte, în porţii mici, amestecând continuu. Se ţine pe foc până se întăreşte crema. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă untul bătut spumă, vanilia şi coaja de lămâie.
Cu aceasta crema umplem croissantele care le am tăiat înainte.( Adică fiecare croissant are doua jumătăți)
Apoi facem glazura de zahar pudra amestecati apa cu zahar pudra , punem peste fiecare croissant iar deasupra punem bomboanele de ciocolata și dulceață de castane.
Pofta buna dragilor!
Ingrediente
Aluat
300 gr făină
250 gr unt
sare
6 linguri apă
1 lingura zeamă de lămâie
2 gălbenuşuri
1 vanilie
1 lingura coniac
Cremă
500 ml lapte
4 linguri făină
130 g zahăr tos
3 gălbenuşuri
20 gr unt
esenţă de vanilie
coajă de lămâie
Glazura
3 linguri apa
150 Gr zahar pudra
Decor
Bomboanele de ciocolata
Dulceață de castane
Mod de preparare
Se cerne făina şi se amestecă cu untul, dar nu se frământă. Se adaugă apa în care s-a dizolvat sarea, zeama de lămâie, gălbenuşurile de ou şi se frământă. Se acoperă cu o folie şi se dă la rece jumătate de oră. Se preîncălzește cuptorul.
Se întinde aluatul într-o foaie subţire de ½ cm şi se taie în fâşii late de 2 cm şi lungi de 20 – 25 cm. Se rulează de la coada spre vârf să aibă o forma de cornulet. Se coc în cuptorul încins 15 – 20 minute. Apoi le scoatem le lasăm sa se răcească și le tăiem pe jumătate ca sa le putem umple
Crema de vanilie
Se amestecă 200 ml lapte rece cu zahărul, făina şi gălbenuşurile. Se adaugă restul de lapte fierbinte, în porţii mici, amestecând continuu. Se ţine pe foc până se întăreşte crema. Se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă untul bătut spumă, vanilia şi coaja de lămâie.
Cu aceasta crema umplem croissantele care le am tăiat înainte.( Adică fiecare croissant are doua jumătăți)
Apoi facem glazura de zahar pudra amestecati apa cu zahar pudra , punem peste fiecare croissant iar deasupra punem bomboanele de ciocolata și dulceață de castane.
Pofta buna dragilor!
Comentarii
Trimiteți un comentariu