Fasole scazuta cu carne de porc
Rețetă care am învățat o de la fata mea Și ne place foarte mult
Iahnie de fasole cu carne de porc
Ingrediente
2 cani fasole alba
2 cepe
3 catei de usturoi
2 morcovi
2 frunze de dafin
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita fulgi de ardei iute rosu
sare si piper negru
2 linguri pasta de tomate
2 l de apa
1 rădăcina țelină și frunze
1 lingură hrean ras
3 linguri ulei de masline
1 kg carne de porc
Mod de preparare
Spalam carnea și apoi o punem in tigaie cu puțin ulei o lăsăm 2 minute pe fiecare parte, apoi punem apa și acoperim lăsăm să fiarba bine.
Se inmoaie fasolea alba in apa clocotita peste noapte sau cu cel putin 5 ore inainte. Apoi se scurge si se fierbe in apa rece timp de 50 de minute, pana cand aceasta s-a inmuiat. Scurgeti fasolea.
Se curata ceapa si usturoiul si se maruntesc.
Intr-o oala mare se incinge putin ulei de masline, apoi se adauga ceapa si usturoiul. Prajiti la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand.
Curatati si taiati morcovii rădăcina de țelină, frunzele de țelină si ardeii in bucati mici. Transferati legumele in oala mare condimentati cu sare si piper, se adauga frunze de dafin, cimbru si fulgii de ardei rosu. Se amesteca si se mai gatesc pentru aproximativ 5 minute.
Adaugati in iahnie fasolea fiarta, pasta de tomate, hreanul si apa. Aduceti preparatul la punctul de fierbere, apoi reduceti focul si lasati sa fiarba pentru 40-50 de minute, pana cand iahnia se ingroasa. Amestecati din cand in cand.
Se servește cu salata de varza alba, carne de porc și mamliguta
Comentarii
Trimiteți un comentariu