Paste cu fasole boabe
Buna seara
O rețetă de la prietena noastră și membru în grup , poza și rețetă ii apartin ,mulțumim Silvia Seceleanu
Ingrediente
Pentru fasole
250 g boabe uscate de borlotti(boabe rosii) canelloni (boabe albe)sau de spania(boabe gigant)
250 gr de sos de roșii
1 morcov
1 ceapă
1 coasta de țelină
2 frunze de dafin
sare
Pentru paste:
O rețetă de la prietena noastră și membru în grup , poza și rețetă ii apartin ,mulțumim Silvia Seceleanu
Ingrediente
Pentru fasole
250 g boabe uscate de borlotti(boabe rosii) canelloni (boabe albe)sau de spania(boabe gigant)
250 gr de sos de roșii
1 morcov
1 ceapă
1 coasta de țelină
2 frunze de dafin
sare
Pentru paste:
400 gr de faina de grâu grisat
apa cat cuprinde
1 vârf de cutit sare
apa cat cuprinde
1 vârf de cutit sare
mod de preparare
Lăsați fasolea să se înmoaie cel puțin 12 ore( in cazul in care alegeti sa faceti fasole uscata) Turnăm făina într-un castron (sau pe clasica placă de patiserie), adăugam un vârf de cutit sare și apă (la temperatura camerei) suficient pentru a obține un amestec omogen.
Lucrăm bine pana se formează o minge, apoi lasam aluatul să se odihnească, acoperit cu o pelicula de plastic, timp de cel puțin 30 de minute. Intindem aluatul cu un sucitor pe placa de patiserie presarata cu faina, vom forma un dreptunghi de grosime medie și vom taia fâșii lungi de aproximativ 3-4 cm. Pulverizam cu grișul și suprapunem fasiile, apoi le taiem cu un cuțit ascuțit, bastonase de circa 5mm.
După 12 ore,după înmuiere, fierbem fasolea cu apa si frunze de dafin (si plantele aromatice rozmarin și salvie), odată fierte, adaugam sare și le ținem deoparte. Tocam o coasta de țelină, 1morcov și o ceapă mică, o lasam să se caleasca in câteva linguri de ulei, apoi adăugam fasolea, roșiile și apa și lasam sa fiarba pentru aproximativ 30 de minute, apoi adaugam pastele (deja fierte in apa sarata);
Fierbem paste proaspete si adaugam in fasole, astfel încât să nu rămână gatite, putem adăuga o lingura de ulei de măsline.
PS:daca folositi fasole deja fiarta e suficient sa preparati separat o supa cu morcov telina si ceapa si un cub knor la care adaugati fasolea pe care o puneti ptr 5 minute la fiert impreuna cu morcovul, telina, ceapa calite si rosiile
Lăsați fasolea să se înmoaie cel puțin 12 ore( in cazul in care alegeti sa faceti fasole uscata) Turnăm făina într-un castron (sau pe clasica placă de patiserie), adăugam un vârf de cutit sare și apă (la temperatura camerei) suficient pentru a obține un amestec omogen.
Lucrăm bine pana se formează o minge, apoi lasam aluatul să se odihnească, acoperit cu o pelicula de plastic, timp de cel puțin 30 de minute. Intindem aluatul cu un sucitor pe placa de patiserie presarata cu faina, vom forma un dreptunghi de grosime medie și vom taia fâșii lungi de aproximativ 3-4 cm. Pulverizam cu grișul și suprapunem fasiile, apoi le taiem cu un cuțit ascuțit, bastonase de circa 5mm.
După 12 ore,după înmuiere, fierbem fasolea cu apa si frunze de dafin (si plantele aromatice rozmarin și salvie), odată fierte, adaugam sare și le ținem deoparte. Tocam o coasta de țelină, 1morcov și o ceapă mică, o lasam să se caleasca in câteva linguri de ulei, apoi adăugam fasolea, roșiile și apa și lasam sa fiarba pentru aproximativ 30 de minute, apoi adaugam pastele (deja fierte in apa sarata);
Fierbem paste proaspete si adaugam in fasole, astfel încât să nu rămână gatite, putem adăuga o lingura de ulei de măsline.
PS:daca folositi fasole deja fiarta e suficient sa preparati separat o supa cu morcov telina si ceapa si un cub knor la care adaugati fasolea pe care o puneti ptr 5 minute la fiert impreuna cu morcovul, telina, ceapa calite si rosiile
Sa aveti pofta ;) :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu