Placinta cu dovleac
Această plăcintă cu dovleac se face repede şi e foarte gustoasă. Încearcă şi tu reţeta!
Pentru că aveam un dovleac mare am zis că trebuie să fac aceasta plăcintă pe care nu am mai facut o de mult și am constatat că pe blog nu este așa că am trecut la treabă
Ingrediente
Pentru aluat:
200 gr faina
2 pahare mici iaurt
120 gr margarina
Pentru umplutura
700 gr pulpa dovleac
200 gr zahar
2 linguri margarina
1 lingurita scorisoara
Stafide
Pentru servit:
100 g zahar pudra
Mod de preparare
Taie margarina în bucaţi care se învelesc în folie de aluminiu si se dau la congelator pentru 10 minute.
Într-un vas, se pune faina si margarina rece si se mixeaza grosier. Adauga cele doua pahare mici de iaurt bine scurs. Mixeaza pentru a obţine un aluat omogen. Înveleste aluatul în folie alimentara si se da la rece pentru o ora.
Pregateste umplutura: dovleacul trecut prin razatoare se pune la calit în margarina topita. Adauga zaharul, scorţisoara si se lasa pe foc 10-15 minute.
Aluatul se scoate de la rece si se întinde pe masa presarata cu faina, într-o foaie de un centimetru. Taie foaia în trei si partea din stânga se asaza peste cea din dreapta. Apoi se pun marginile de sus si de jos ale celei de-a treia foi, amestecându-le prin întindere cu sucitorul. Repeta operaţiunea de înca doua ori si apoi se aduna aluatul într-o bila care se lasa la congelator pentru o ora.
Aluatul se împarte în doua si se întind doua foi. punem fiecare foaie pe hârtie de copt și punem umplutura de dovleac pe fiecare foaie, iar deasupra punem stafide și apoi rulam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Se da la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru că aveam un dovleac mare am zis că trebuie să fac aceasta plăcintă pe care nu am mai facut o de mult și am constatat că pe blog nu este așa că am trecut la treabă
Ingrediente
Pentru aluat:
200 gr faina
2 pahare mici iaurt
120 gr margarina
Pentru umplutura
700 gr pulpa dovleac
200 gr zahar
2 linguri margarina
1 lingurita scorisoara
Stafide
Pentru servit:
100 g zahar pudra
Mod de preparare
Taie margarina în bucaţi care se învelesc în folie de aluminiu si se dau la congelator pentru 10 minute.
Într-un vas, se pune faina si margarina rece si se mixeaza grosier. Adauga cele doua pahare mici de iaurt bine scurs. Mixeaza pentru a obţine un aluat omogen. Înveleste aluatul în folie alimentara si se da la rece pentru o ora.
Pregateste umplutura: dovleacul trecut prin razatoare se pune la calit în margarina topita. Adauga zaharul, scorţisoara si se lasa pe foc 10-15 minute.
Aluatul se scoate de la rece si se întinde pe masa presarata cu faina, într-o foaie de un centimetru. Taie foaia în trei si partea din stânga se asaza peste cea din dreapta. Apoi se pun marginile de sus si de jos ale celei de-a treia foi, amestecându-le prin întindere cu sucitorul. Repeta operaţiunea de înca doua ori si apoi se aduna aluatul într-o bila care se lasa la congelator pentru o ora.
Aluatul se împarte în doua si se întind doua foi. punem fiecare foaie pe hârtie de copt și punem umplutura de dovleac pe fiecare foaie, iar deasupra punem stafide și apoi rulam.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade
Se da la cuptor pentru 30 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu