Sufle de conopida
Sufleu de conopidă – o rețetă care se prepară foarte repede şi nu necesită multe ingrediente. Alegerea ideală pentru o masă sanatoasă și gustoasă, dar care să nu te țină mult în bucătărie.
Sufleul de conopidă este unul dintre cele mai gustoase preparate pe care le poți face oricând, într-un timp scurt. În combinație cu iaurt, cașcaval și oua, sufleul capătă un aspect auriu, iar gustul este absolut delicios.
Conopida este leguma vedetă a toamnei, iar pe lângă rețeta de conopidă gratinată, sufleul de conopidă este un deliciu culinar pe care trebui să înveți să îl pregătești acasă.
Ingrediente
2 conopide
3 oua
400 gr iaurt
150 gr cașcaval ras /branza sara
10 gr unt
Sare si piper
Apa pentru fiert conopida
Mod de preparare
Conopida se desface în buchețele mici și se spală. Se pune la fiert într-un vas cu apa si un praf de sare
După fierbere, se lasă la răcit. Conopida fiartă se așează ordonat într-o tavă pe care în prealabil ai dat-o cu unt.
Într-un vas se bat cele 3 oua și după se amestecă cu iaurte, sare si piper.
Se rade brânza. Acestea se presară ordonat deasupra conopidei din tavă, după care compozitia de iaurt cu oua, se toarnă pe deasupra. Apoi se mai pune puțină brânza rasă pentru a se rumeni frumos la finalAdaugam branza rasa sau cașcaval ras
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Când cuptorul este încins, pune sufleul de conopidă la foc potrivit și lasă-l pentru aproximativ 30 de minute, asa trebuie sa arate.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu