Iahnie de fasole cu morcovi si dovlecei
Îți plac rețetele cu fasole? Încearcă şi această iahnie de fasole simplă şi delicioasă!
Ingrediente
400 gr fasole boabe
2 morcovi
1 ceapa
un ardei iute
2 catei usturoi
2 linguri ulei
2 dovlecei
sare
Cateva frunze de telina
Mod de preparare
Fasolea aleasa se pune la fiert cu apa de 3 ori cantitatea de fasole. Dupa ce a fiert 5 minute, se retrage de pe foc si se lasa asa în apa pentru doua ore. Apoi, apa se arunca.
Fasolea se pune din nou la fiert cu ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele, uleiul, ardeiul iute, sarea, dovleceii taiatti rondele, frunzele de telina si usturoiul feliat.
Se lasa la fiert 90 de minute, dar, în funcţie de fasole, poate fi gata dupa o ora.
Pofta bună.
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu