Ostropel de pui
Ostropel de pui – un preparat românesc autentic extrem de gustos, din ingrediente mereu la îndemână și deloc scumpe. Ostropelul se face cu minimum de efort și într-un timp relativ scurt.
3-4 pulpe de pui;
1 ceapă medie
150 gr pasta de tomate
3 căţei de usturoi;
1 frunză de dafin;
1-2 linguri oţet din vin;
sare oregano și piper după gust;
1 morcov
1 pahar ulei
Cateva frunze de telina
1 baton de scorțișoară
Cateva cuisoare.
Mod de preparare
Ingredientele pregatite
Pentru ostropel de pui, carnea se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei.
Între timp, toacă ceapa, usturoiul și, separat, morcovul il taiem mărunt Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie.
Pune apoi, pasta de tomate , usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin, frunzele de telina şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul.
Potriveşte la gust cu sare şi piper. Adaugam cuisoare si batonul de scorțișoară
Ostropelul de pui se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.
Se serveste cu piure de cartofi.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu