Dovlecei umpluti cu chorizo

Este o reteta de primăvara-vara, usoara, care ne place foarte mult
Este o reteta care o am de la verisoara mea care este casatorita in Spania. Cu chorizo, carnati spanioli
Ingrediente :
3 dovlecei
1 ceapa
1 ardei roșu si 1 verde
Sos de rosii
O bucata chorizo
200 gr cascaval ras
Ulei de măsline
Sare,piper
2 morcovi
1 pahar apa
Modul de preparare:
Curatam dovlecei si ii taiem pe jumatate apoi ii scobim, ce am scos pastram pentru umplutura
Se spala ,se curata si se taie ceapa, ardeii, dovleceii ce am scobit , morcovii dati pe razatoare mica.  Intr-o tigaie se pune puțin ulei de măsline si se pun legumele la calit, cand sunt bine călite se adauga chorizo ,sosul de rosii, apa, sarea si piperul si se lasa 40 de minute.


 
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Se aseaza bucatile de dovlecei intr-o tava rotunda ,se adauga umplutura facuta  si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute.


 
Cand sunt gata, se scot din cuptor, se adauga deasupra cascavalul si se mai lasa 2-3 minute la gratinat.
Pofta bună 

 

Comentarii

Postări populare