Pasca fara aluat
Hristos a înviat
Alături de ciorba de miel, friptura la cuptor și ouăle vopsite, pasca cu brânză și stafide nu trebuie să lipsească din meniul de Paște.
De data aceasta o pasca fara aluat.
Ingrediente
600gr-700 gr brânză de vaci grasă
300 ml smântână lichida
3 ouă
300 gr zahăr
6 linguri făină
180 gr unt, la temperatura camerei
100 gr stafide negre
1 praf de copt
sare
coaja rasă de la o lămâie mare(eu am pus de la frigider, din borcan)
Mod de preparare
Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius.
Ouăle se separă. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare, folosind un mixer, până se topeşte zahărul.
Se adaugă brânza, smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă bine, până se desfac cocoloaşele.
Albuşurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.
Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Se coace 45-50 de minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu