Papara /καγιανα /shakshuka
Oricare ar fi denumirea acestei retete, ingredientele si modul de preparare este cam la fel.
Eu am invataat sa o fac de la bunicul care o numea papara. Apoi am venit in Grecia si am invatat de la sotul meu sa o pregatesc aici se numește καγιανα, in Irak, Turcia, Maroc si alte tari se numeste shakshuka. Asa ca o veti gasi la retete traditionale dar si internationale
Ingrediente
1 1/2 rosie
1 ceapa rosie
1 ardei verde
Sare si piper
2 oua
1 dovlecel
Mod de preparare
Pregatim intai ingrediente. Curatam si spalam legumele si apoi le punemin blender. (ca avem un print pretentios)
Punem ulei in tigaie si apoi punem legumele blenduite si lasam 25 de minute.
Apoi spargem ouăle si lasam sa se faca.
Poftă buna. Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu