Placinta de dovleac cu foi subtiri facute in casa
Imi place foarte mult dovleacul. Am cumparat un dovleac mare de la supermarket, m-am hotarat sa fac aceasta placinta. Dar de data aceasta am ales o reteta mult mai usoara, cu foi facute in casa
Ingrediente
1 dovleac ( al meu cred ca a avut 2 kg)
250 ml apa
3-4 linguri ulei
4 linguri zahar
faina cat cuprinde
1 lingura otet
1 lingură rachiu /ouzo
sare
ulei pt uns tava
200 gr stafide
200 gr nuci
Mod de preparare
Am taiat felii dovleacul, l-am curatat de coaja si l-am dat pe razatoare. Apoi lam pus in cratita cu zahar si am pus la foc mediu pentru 10 minute. Dupa ce a trecut timpul, oprim focul si adaugam stafidele si nuca.
Aluatul: Intr-un castron se pune apa, sarea, uleiul si otetul. Se adauga faina. Trebuie sa rezulte un aluat consistent. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam sa se odihneasca 30 de minute. Se unge o tava rotunda cu ulei. Se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie subtire, ca in poza
Apoi punem dovleacul, intindem si cea de a doua foaie si punem peste dovleac.
Punem peste foaie
Se da tava la cuptorul preincalzit la 170-180°C pentru 40-50 de minute, pana se rumeneste frumos.
Dupa ce se racoreste putin, se portioneaza.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu