Kefta

Kefta se prepara din carne tocata de vita sau miel si se condimenteaza cu arome specific orientale .
Ingrediente
500 gr carne tocata vita
1 ceapa mica tocata
1 lingura menta verde tocata
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingura ulei susan
1 lingurita chimin
1 lingura amestec piper, scortisoara, coriandru,cuisoare
2-3 linguri supa carne
sare
Pentru sos
2 rosii
1 ceapa
2 linguri pasta de tomate
Apa
Uleiul
1 catel de usturoi
1 lingura zahar
Sare
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele  si se dau cateva ore la rece .
Formati cu mainile umezite un fel de mititei mai lunguieti
Punem hartie de copt in tava si punem kefta.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 25-30 de minute.
Apoi facem sosul
Curatam ceapă, usturoiul rosiile si le punem in blender impreuna cu pasta de tomate, zahar si apa si amestecam.
Apoi punem ulei in tigaie si punem compozitia de rosii si lasam sa dea in clocot.
Punem apoi kefta in sos si  mai lasam sa dea un clocot.
Poftă bună 

 

Comentarii

Postări populare