Placinta cu brânzeturi fara foi sau aluat


 

Hristos a înviat
Placinta rapida cu branza sarata fara foi sau aluat
o reteta extrem de simpla, este vorba de o placinta sarata cu telemea de vaca, cașcaval si alte brânzeturi fara foi de placinta sau aluat. Cred ca este binevenita o astfel de reteta in prezent cand timpul parca se comprima pe zi ce trece si abia putem sa mai gatim cate ceva cand venim seara acasa de la servici.
Iar de sarbatori sunt atatea de facut incat daca vrem sa facem si o placinta nu mai avem timp sau rabdare sa facem foi sau aluat de placinta.
Anul acesta am reușit sa fac aceasta placinta acum de Sfintele btele Paste
Ingrediente
250 gr faina alba simpla
500 gr telemea de vaca nu foarte sarata
8 oua
600 ml lapte
1 lingurita praf de copt
120 gr cașcaval
120 gr gouda
120 gr kaseri
100 gr kefalotiri
Mod de preparare:
Preîncalziti cuptorul la 180 de grade (temperatura potrivita). Ungeti o tava cu unt sau ulei si tapetati-o cu faina. Amestecati intr-un castron faina cu praful de copt cu telemeaua rasa (data prin razatoarea cu gauri mari) si celelalte branzeturi rase.
Bateti 5 oua putin si adaugati-le si pe ele apoi la final incorporati treptat 500 ml lapte 
Turnati aceasta compozitie in tava pregatita si deasupra turnati usor pe toata suprafata placintei cele 3 oua ramase amestecate cu restul de lapte adica 100 ml ramas
Bagati in cuptorul preîncalzit si coaceti aproximativ 50 de minute.
Dupa ce este gata o lasati putin sa se raceasca si o puteti servi. Se poate consuma atat calda cat si rece
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept. 



Comentarii

Postări populare