Cous cous cu migdale
Cuscusul poate fi consumat ca atare, in cazuri foarte rare, in componenta ciorbelor sau supelor ori ca parte a unor retete mai complexe, dar nu complicate. Mai jos sunt cateva dintre cele mai gustoase retete pe baza de cuscus.
Cuscus cu migdale
Ingrediente
2 cani de cuscus,
2 cani de apa,
2 linguri de ulei de masline,
4 catei de usturoi zdrobit,
100 gr de migdale taiate,
¾ lingurita de sare,
2-3 frunze de patrunjel tocat marunt.
Mod de preparare
Pune uleiul la foc mediu intr-o tigaie incapatoare si lasa 1-2 minute;
Adauga usturoiul si migdalele si lasa-le la sotat circa 2 minute, pana cand migdalele s-au copt usor, iar usturoiul a devenit moale;
Pune apa, amesteca bine si adu totul la fierbere;
Inchide focul si adauga cuscusul si sarea;
Acopera cu un capac si lasa ca lichidul sa fie absorbit de cuscus. Dureaza aproximativ 5 minute;
Ia capacul si amesteca, folosind o furculita. Pune patrunjelul si consuma imediat dupa preparare.
Pofta bună
Comentarii
Trimiteți un comentariu