Friptura de curcan la ceaun

Friptura de curcan, facuta de mama mea este cea mai buna
A facut o pentru masa de Sfintele Paste,
Este si foarte simpla, nu trebuie decat sa amestecati ingredientele pentru bait si sa tineti carnea in amestec cateva ore sau chiar peste noapte si nu aveti cum sa dati gres.
Ingrediente:
1/2 curcan (piept, pulpa, aripa)
2 fire usturoi verde
3 fire ceapa verde
2 catei de usturoi
sare, piper, oregano
boia de ardei dulce
1 lingurita patrunjel uscat
Cateva frunze de pătrunjel verde
1 foaie de dafin
1 cana vin rosu
2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Carnea de  curcan o spalam si o taiem in bucati.
Ceapa si usturoiul verde le spalam bine si le taiem rondele. Cateii de usturoi ii curatam si ii pisam. Intr-un bolisor punem vinul, uleiul, sare, piper, boia, verdeata tocata, usturoiul pisat, patrunjelul uscat, patrunjel vefde, oregano si foaia de dafin rupta bucatele mici.
Toate acestea le omogenizam bine si punem bucatile de carne in acest bait. Le amestecam, acoperim vasul si il dam cateva ore sa stea asa la frigider. Dupa ce a stat suficient in frigider sa ia toate aromele, punem carnea cu tot cu amestecul de condimente intr-un ceaun si punem la foc mic sa se faca.
Ne mai uitam la ea din cand in cand si o mai stropim cu zeama din ceaun . Cand este gata oprim focul si o tinem acoperita pana la servire pentru a sta frageda.



Pofta bună 

 

Comentarii

Postări populare