Prăjitură cu gris si chefir

 


Prajitura cu gris si chefir
Se prepară extrem de ușor, dar are gust bun și textură minunată! Cu un pahar de 200 ml am masurat toate ingredientele
Ingrediente
2 pahare de chefir
2 pahare de griș
2 pahare  de zahăr
2 pahare  de făină
200 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui
10 gr de praf de copt;
2 pliculete de zahăr vanilat.
Mod de preparare
Turnați chefirul într-un bol adânc. Adăugați grișul și amestecați. Puteți să lăsați compoziția rezultată să se „odihnească” timp de 5-10 minute (nu mai mult), pentru ca grișul să înceapă să se umfle.
Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui, zahărul tos și zahărul vanilat. Amestecați puțin.
Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecați până la omogenizare. Trebuie să obțineți un aluat, care se scurge relativ lent de pe spatulă.
Transferați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform.
Coaceți prăjitura timp de 35-40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C‌. Orientați-vă după cuptorul dumneavoastră! Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea.
Lăsați prăjitura să se răcească puțin. Apoi scoateți-o din tavă și așteptați până se va răci complet.
Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept



Comentarii

Postări populare