Cornulețe cu untura si smântână

Printre dulciurile tradiționale care nu lipsesc de pe masa românilor în perioada Crăciunului sunt și delicioasele cornulețe cu untură și smântână. Aceste cornulețe fragede se fac destul de ușor și nici nu sunt costisitoare. Și pentru ca tot am primit untura m am gândit să le fac, dar am vorbit prea mult , haideți să vedem ce ne trebuie calitate sa facem aceste cornulețe
Ingrediente
800 Gr de untură,
800 gr de smântână,
făină cât cuprinde,
1 praf de copt,
1 ou
1 praf de sare
1 vanilie
100 Gr unt topit
1 ou pentru uns
2 linguri lapte pentru uns
Mod de preparare
Avem nevoie de un lighean mai mare . În acesta, amestecăm bine untura cu smântâna (aceasta trebuie să fie de la temperatura camerei). Ea trebuie scoasă din frigider cu două-trei ore înainte de prepararea aluatului pentru cornulete. Adăugăm oul și amestecăm iar pentru câteva minute. Apoi, se pune praful de sare, vanilia și făina.
Se frământă un aluat potrivit – nici prea moale, nici prea tare. Când ajungem la consistența dorită de noi, ne oprim și-l băgăm pentru jumătate de oră la frigider.
Spălăm masa de lucru, o ștergem bine. Din aluatul nostru facem mingii egale care mărime. Le lăsăm 15 minute și apoi  întindem ușor prima minge, punem unt topit deasupra , apoi punem următoare mingile de aluat și întindem și așa facem până terminam mingiile de aluat făcute. Apoi intindem o foaie , pe care mai apoi o tăiem ca la cornulețele clasice ,
și rulăm de la un capăt la altul.( Normal foaia trebuie sa fie rotunda )
În tava de la aragaz se pune hârtie de copt, apoi se așează cornulețele.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade .
Amestecam oul cu lapte ( cu furculița) , apoi cu o pensula ungem cornulețe.
Le lăsăm la copt până se rumenesc ușor.
Se pot servi atât calde dar și reci , pot fi luate și la pachetel la grădiniță sau la școală , sau chiar și la birou.
Le puteți umple cu ce doriți rahat, gem sau finneti, noi tura aceasta le am făcut simple.
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare