Chifteluțe cu carne de vitel



Chiftelele de vită sunt delicioase, iar reţeta e suficient de simplă ca să o pregăteşti la cină.
Ingrediente
ulei pentru prăjit
4 linguri făină
1 morcov ras
1 legatura mărar
3 căţei usturoi
1 ceapă
2 felii pâine înmuiate în apă
600 gr carne de vită
sare
piper
1 ou
Menta proaspătă sau uscata
2-3 linguri oțet
Pătrunjel
Mod de preparare
Carnea se trece prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea scursă. Apoi, se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper şi 2-3 linguri de otet. Se frământă carnea şi se lasă apoi să se odihnească 15 minute. 
După acest timp, se adaugă oul,  morcovul dat pe  răzătoarea cu ochiuri mici,  mărarul tăiat mărunt. Patrunjel și menta. Se verifică gustul de sare şi piper.



Cu mâinile umede se modelează chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.



Se servesc cu salata de care va place , eu am făcut salata de rosii si piure de cartofi 


Comentarii

Postări populare