Ficatei de pui in sos
Buna ziua îmi plac foarte mult ficățeii așa ca ii gătesc cu drag
Ii fac simpli, cu sos , sau la cuptor
Pentru astăzi m am gândit să le fac un sos si sa mă bucur de aceasta rețetă
Ingrediente
1 kg ficatei de pui
5 linguri pasta de tomate,
200 ml apa
sare si piper dupa gust
1-2 frunze dafin
1 lingurita busuioc uscat
3-4 catei de usturoi pisati
50ml ulei
3-4 cepe medii rosii
Pentru piure
10 cartofi
2 linguri unt
100 ml lapte
Sare
Apa
2 linguri cascaval ras
Mod de preparare
Se curata ceapa si se toaca foarte marunt, ficateii se spala si se lasa in apa rece 10 minute, si inca 10 minute in lapte rece (pentru a scoate gustul amar). Intr-o cratita se inabusa ceapa tocata cu uleiul si se adauga sare dupa gust. Cand s-a inmuiat ceapa si devine transparenta, se adauga putina apa (cam 20 ml) si se amesteca. Se adauga ficateii intregi si se inabusa aproximativ 10 minute. Se presara busuiocul si se adauga o lingurita rasa de boia dulce, se amesteca bine si se adauga restul de apa. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, apoi cand ingredientele sunt aproape fierte, se adauga usturoiul pisat si se pasta de tomate. Se amesteca, se mai lasa la fiert pana sosul se ingroasa si se pune o frunza de dafin
Pentru piure
Am curatat cartofii, i am spalat si i-am taiat in 3-4 bucati si i-am pus la fiert . Cand s-au fiert, i-am scurs de apa si i-am pisat cu zdrobitorul de cartofi, punand dupa gust sare. Am pus 2 linguri de unt , am zdrobit din nou si am adaugat lapte pana cand am obtinut o pasta moale. Apoi am adăugat cașcaval ras și am amestecat.
Punem pe o farfurie și servim alaturi de sosul cu ficăței și murături sau salata
Pofta buna vă doresc
Comentarii
Trimiteți un comentariu