Chifteluțe cu cartofi la cuptor
Chiftelele de vită sunt delicioase dacă le mai pui și cartofi lîngă ele chiar sunt foarte bune iar reţeta e suficient de simplă ca să o pregăteşti la prânz sau cină cină
Ingrediente
1 morcov ras
1 legatura mărar
3 căţei usturoi
1 ceapă
2 felii pâine înmuiate în apă
600 gr carne de vită
sare
piper
1 ou
Menta proaspătă sau uscata
2-3 linguri oțet
Pătrunjel
Cartofi
Oregano
Putina apa
Mod de preparare
Carnea se trece prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi pâinea scursă. Apoi, se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper şi 2-3 linguri de otet. Se frământă carnea şi se lasă apoi să se odihnească 15 minute
După acest timp, se adaugă oul, morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, mărarul tăiat mărunt. Patrunjel și menta. Se verifică gustul de sare și cu mâinile umede se modelează și se pun in vas de yena
Curățăm cartofii ii spălăm și îi tăiem rondele.
Punem in vasul cu chifteluțe , punem ulei și puțină apă, sare și oregano.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și punem vasul in cuptorul pentru 25 de minute neacoperit, apoi acoperim cu folie de aluminiu și mai lăsăm 20 de minute .
Se servesc cu salata
Comentarii
Trimiteți un comentariu