Cornuri cu mere

Buna ziua
Ce faci cînd ai multe mere????
Nu vrei sa se trece și să le arunci , te apuci și faci cornuri care sunt bune și reci , pot fi luate la pachetel la școală sau la birou
Dar hai sa vedem cum se fac
Ingrediente
Pentru alua
500 gr făină
100 ml ulei de floarea-soarelui
50 gr margarină
1 praf sare
coajă de lămâie și de portocală
1 plic zahăr vanilat
200 ml lapte de soia sau migdale
75 gr drojdie uscată
3 linguri miere
Pentru umplutură:
8-10 mere
scorțișoară
1 lingură rom
1 vanilie
Zeama de lămâie
Mod de preparare
Se cerne făina într-un bol, se face gaură la mijloc și se adaugă mirodeniile, sarea, margarina topită.
Se pregătește maiaua din drojdie și laptele călduț. Se lasă câteva minute și apoi se adaugă în bol și se frământă. Aluatul obținut se acoperă cu un șervet și se lasă să crească lângă o sursă de căldură ,eu am pus ligheanul afara la soare
Se spală merele, se dau pe răzătoarea mare. Apoi le amestecam cu zeama de lămâie, scorțișoară, vanilie și rom .
Le punem pe foc mediu pentru 15 minute . Se întinde aluatul, se taie în triunghiuri, care se umplu cu măr ,se presară scorțișoară și se rulează.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade.
Se coc la 150˚C  pentru 25-30 de minute
Pofta buna și succes

Comentarii

Postări populare