Skordalia cu peste in crusta de migdale
E o reteta specific greceasca care se serveste alaturi de peste prajit, numele vine de la usturoi, este un piure de cartofi cu mult usturoi care e este foarte gustos!
Vad pe toate site-urile de specialitate o multime de retete de skordalia cu paine , cu nuca sau mai stiu eu ce alte ingrediente, oare de ce nu pastram reteta originala care se face aici in Grecia, modificata nu se mai numeste skordalia. Iata reteta originala , care se pregateste aici in Grecia de 25 Martie, 6 August si 28 Octombrie.
Ingrediente
Pentru skordalia
10-12 cartofi
zeama de la 2 lamai
8-10 catei usturoi
sare
200 ml ulei masline
apa
Pentru peste
Ulei pentru prăjit
300 Gr migdale ( făcute praf in blender)
Mod de prepare
Curatam cartofii si ii taiem in bucati mijlocii, si ii fierbem in apa sarata.
Intre timp facem usturoiul. Punem usturoi , ulei si zeama de lamaie in blender si amestecam bine pana se face o crema. Punem crema in bolul de la mixer, adaugam si cartofii pe care i am scurs de zeama. (oprim putina zeama in cazul in care mai este nevoie sa adaugam la piure). Si amestecam pana devine ca o alifie.
Pestele îl spalam bine și apoi îl dăm prin migdale și îl prajim. Pestele dat prin migdale are alt gust și migdalele făcute praf sunt ca o crusta.
Punem in farfurii si servim cu peste prajit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu