Pilaf de orez cu pui
Dacă te numeri printre persoanele care fac mâncare pe mai multe zile, atunci trebuie să prepari acest pilaf cu ciocanele de pui. Va fi mereu la fel de bun ca atunci când tocmai l-ai luat de pe foc.
La mine nu prea ramane și pentru a doua zi ca îi place foarte mult prințului meu cel mic și mănâncă două porții
Ingrediente
Pentru marinată
2 linguri oregano
1 ceapă mică
4-5 căței de usturoi pisați
sare
piper
1-2 linguri ulei
6-8 ciocanele de pui
Pentru pilaf
2 linguri ulei
1 ceapă
200 gr orez
600 ml supă de pui
1 linguriță oregano
5 căței de usturoi
sare
piper
1 lămâie
pătrunjel
1 ardei gras roșu
1 morcov
Varza alba
Mod de preparare
Pui toate ingredientele pentru marinată într-o pungă, amesteci bine, închizi punga la gură și lași aromele să se combine cel puțin 30 de minute.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade
Rumenești pulpele în ulei câte 4-5 minute pe fiecare parte, apoi le ții la cupor până când se pătrunde carnea.
Călești ceapa într-o cratiță, adaugi cățeii de usturoi, orezul bine spălat, oregano, ardeiul gras taiat mărunt, morcovul dat pe răzătoare , lămâia feliată, sare și piper. După un minut, torni supa de pui, acoperi și lași să fiarbă la foc mic. Servești pilaful cu pulpele de pui, salata de varza și pătrunjel tocat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu