Chifle cu cașcaval

Cui nu ii place o chifla calda????
Dar aceste chifle se pot servi și reci cu un pahar de lapte.
Aluatul obținut după această rețetă este potrivit pentru prepararea pizzei, pateurilor și plăcintelor cu umplutură sărată. Dacă vreți să pregătiți chifle sau alte copturi dulci, pur și simplu adăugați mai mult zahăr în compoziția aluatului.
Ingrediente
900 gr făină
1 pliculeț  de drojdie uscată;
250 ml lapte cald
250 ml ulei de floarea-soarelui
250 ml apă minerală carbogazoasă
1 lingură de sare;
2 linguri de zahăr.
1 ou pentru uns
100 Gr Cașcaval
Mod de preparare
Cerneți faina
Adăugați drojdia uscată în făina cernută. Amestecați.
Turnați laptele, uleiul și apa minerală carbogazoasă într-un bol. Adăugați sarea și zahărul. Adăugați făina și frământați aluatul.
Acoperiți aluatul cu un prosop umed sau cu folie alimentară, după care lăsați-l să crească timp de 60-90 de minute  într-un loc cald. Puneți 50 Gr Cașcaval in aluat. Frământați foarte bine aluatul dospit. Apoi acoperiți-l și lăsați-l să se odihnească timp de 60 minute.
(Puteți să transferați aluatul preparat într-o pungă de plastic și să-l dați la frigider, unde el poate fi păstrat timp de 3-4 zile, fără să-și piardă prospețimea.)
Rupem bucăți din aluat, egale și le facem rotunde.
Ungem o tava cu ulei și punem chifle.
Ungem chiflele cu ou  bătut și apoi presărăm cașcaval.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 25-30 de minute. Pofta buna vă doresc

Comentarii

Postări populare