Peste prajit

Pestele prajit traditional se face cu faina si malai. Aceasta reteta arata  cat de usor se poate prepara o masa cu peste si cat de gustoasa si satioasa poate fi.
Ingrediente
1 kg peste taiat si curatat
100 gr faina de grau
100 gr malai
1 ceasca de ulei (80 ml)
   sare dupa gust
Salata
mod de preparare
Pestele proaspat se spala si se curata. Evitati sa folositi multa apa cand spalati pestele, deoarece carnea isi va pierde putin din gust. Folositi doar atat cat este nevoie.
Daca pestele este mare, taiati medalioane de 1 deget grosime. Daca pestele este mic, acesta se poate taia in doua pe lungime si se poate praji asa.
Medalioanele le treceti pe toate partile si pe interior printr-un amestec de faina de grau, malai si putina sare.
Prajiti pestele pe ambele parti in uleiul incins pana se rumeneste.
Serviți pestele cu salata
Dar merge și cu mămăliguță și mujdei de usturoi

Comentarii

Postări populare