Painici cu nuttela
Ce faci când ai un print care e pofticios , și vrea să ia cu el și la școală care sunt bune tare ?????
Te apuci de treabă fara a sta pe gânduri
Pâinici cu nuttela
Ingrediente
500 gr faina alba (si putin extra pentru spatiul de lucru)
4 linguri de zahar
putina sare
100 ml de apa calduta
1 pliculeț drojdie uscata sau 1/2 cubuleț drojdie proaspătă
25 ml de ulei de floarea soarelui
2 vanilii
150 Gr nuttela
Mod de preparare
Am amestecat drojdia cu apa calduta intr-un bol, pana ce drojdia s-a dizolvat complet. Am turnat intr-un bol mare, peste faina, sare, vanilie si zahar. Am amestecat cu o furculita aluatul, apoi am turnat uleiul si am framantat 2 minute la mana, pana de am obtinut un aluat moale si foarte putin uleios, dar care se lua perfect de pe peretii vasului si de pe maini. Am acoperit cu un prosop bolul si am pus pe dulapul din bucatarie, sus, la loc cadut, sa dospeasca 30-45 minute.
Dupa ce si-a dublat aluatul volumul, am taiat in parti egale. Fiecare bucata am intins- o pe tocatorul tapetat cu putina faina, in mijloc am pus o lingurita generoasa de Nutella, apoi am strans marginile ca o punguta de aluat, am intors invers "guguloiul" si l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt. Am procedat la fel cu restul de aluat.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și coacem pentru 25-35 de minute .
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu