Gem de prune

Este gradina plina de prune , le găsiți însă și la piata
Facem dulceață , compot și marmelada
Ingrediente
2 kg prune
800 gr zahăr
zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional)
Zeama de lămâie
Mod de preparare
Se spală şi se curăţă prunele de sâmburi şi de codiţe. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară pe deasupra zahărul ,zeama de lămâie şi zahărul vanilat sau esenţa de vanilie.
După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la început la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă cu o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insistând mai mult pe fundul vasului. Se lasă până se leagă şi se pune fierbinte în borcane. Acestea se închid ermetic şi se lasă 5 minute cu capul în jos, după care se lasă la răcit şi apoi pot fi păstrată în cămara

Comentarii

Postări populare