Copanele cu piure
Mâncarea preferată a copiilor și nu numai se face repede și este gustoasa
Ingrediente
6 pulpe
50 ml ulei
sare
boia de ardei dulce
piper macinat.
Piure:
4 cartofi
sare
20 gr unt
20 gr smantana,
Salata de varza
1/2 varza alba
Sare
Piper
Ulei
Otet
Mod de preparare
Tăiem varza mărunt , amestecam cu sare apoi o punem in bol și adăugam piper, ulei și oțet și amestecam
Pulpele se trec prin flacara, se spala si se pun intr-un bol. Peste pulpe adaugam sare si piper macinat (dupa gust), boia si uleiul . Se amesteca usor . Se pune totul intr-o tava si se introduce in cuptor. Se lasa sa se rumeneasca bine.
Separat pregatim piureul de cartofi. Cartofii se curata de coaja, se spala si ii taiem cuburi. Se pun la fiert la foc mic. Cand sunt gata se scurg de apa si se adauga sare, unt si smantana . Se paseaza astfel incat sa obtinem o compozitie omogena. Cand pulpele s-au rumenit, se scot din cuptor , se pun pe un platou, alaturi de piure de cartofi si salata de varza.
Pofta buna vă doresc
Comentarii
Trimiteți un comentariu