Fudulii pane de porc si vitel
Buna ziua dragii mei va plac fuduliile???
Multi dintre noi, (chiar și mari bucătari), chiar nu știu ce sunt ?????
Le confunda cu momițele, dar nu sunt
Fuduliile sunt organele genitale de porc, curcan, miel, vitel care se mănânca și chiar sunt delicatese
Cred ca se găsesc la supermarket sau la măcelărie.
Mie îmi aduce măcelarul meu o data pe luna aceste fudulii
Dar sa nu mai povestim ca trece timpul și zic sa ne apucam de treabă
Ingrediente
4 fudulii de porc
4 fudulii de vitel
2 oua
1 lingura faina
cateva linguri de pesmet mai grunjos ( eu am luat o mana de crutoane si le-am macinat la robot )
sare
condimente :piper negru, praf de usturoi,
apa cu otet
Lămâie
Mod de preparare
Le dam prin jet de apa, le scoatem cu grija pielita de deasupra, le lasam 10-15 minute in apa rece cu putin otet. Le scurgem, le lasam sa se usuce putin si le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le dam prin ou batut ingrosat cu putina faina , apoi le tavalim usor prin pemetul grunjos.
Le prajim in ulei bine incins. Apoi le scoatem pe un platou in care am pus hârtie de bucătărie pentru absorbirea surplusului de ulei.
Peste ele punem zeama de lămâie și servim cu un pahar de țuică sau vin
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu