Pâine cu iaurt si ghimbir
Buna dimineața pentru ca ne place foarte mult pâinea făcută în casă , am incercat și alta rețetă
Ia sa vedem despre ce este vorba în aceasta rețetă care ne place mult
Ingrediente
450 gr faina
2 linguri smantana
3 linguri iaurt
20 gr drojdie
150 ml apa calduta
sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
1 linguriță praf ghimbir
Mod de preparare
Intai scoateti toate ingredientele de la rece, pentru a fi la temperatura camerei.
Amestecam drojdia cu zaharul pana se dizolva si o lăsăm 10 minute la odihnit.
Intr-un bol punem faina cernuta, un praf de sare, iaurtul si smantana.
Le amestecam cu mana, adaugam drojdia dizolvata, apoi apa, treptat, pana aluatul devine omogen si nelipicios.
La urma punem uleiul si ghimbir si framantam pana este bine incorporat.
Acoperim cu un prosop curat si lasam sa dospesca, cam 45-50 de minute, la loc ferit de curent.
Dupa acest timp, ne trecem mainile prin faina, și facem 2 franzele. Ungem o tava cu ulei și punem pâinea
Lasam painea sa creasca cam 15 minute, iar in acest timp, preîncălzim cuptorul, la 190 de grade
Introducem painea in cuptor, pentru circa 35-40 de minute, pana se rumeneste
Cand este gata, o scoatem si o acoperim cu un prosopel curat. In acest fel se patreaza moale si pufoasa.
Pofta buna și succes
Comentarii
Trimiteți un comentariu