Prajitura rasturnata cu mandarine
Buna dimineața
V-am pregătit o rețetă delicioasă pentru momentele când aveți puțin timp la dispoziție pentru prăjituri sofisticate, dar vă este poftă de un dulce de casă, este o reteta economica si care se face repede. A fost facuta pentru unul din examenele care le am avut.
Dar hai sa trecem la treaba ca am vorbit mult si avem de facut ceva senzational.
Prajitura rasturnata cu mandarine îmbrăcată in frisca
Ingrediente
mandarine;
2-3 linguri de zahăr pentru tava
4 ouă;
200 gr zahăr
250 ml lapte
250 ml ulei
1/2 pahar de iaurt
1 pliculeț de praf de copt;
3 vanilii
400 gr faina
Pentru decor
500 gr smântână pentru frisca
100 gr zahar pudra
Mandarine
Mod de preparare
Curățați mandarinele de coajă
Tapetați forma cu hârtie de copt, presărați zahăr
și așezați mandarinele asa cum sunt intregi, asa cum vedeti in poza de mai sus.
Bateți ouăle cu zahăr, până se formează bule la suprafață,
Apoi adăugați lapte, ulei, iaurt și mai amestecați o dată cu mixerul.
Cerneti făina direct în vas împreună cu praf de copt și vanilia. Amestecați aluatul cu mixerul.
Turnați aluatul peste mandarine și dați forma la cuptorul preîncălzit până la 180°C pentru aproximativ 30-45 de minute.
Cind o scoatem din cuptor trebuie sa fie asa.
Răsturnați prăjitura pe platou, lasati asa pentru 10 minute (nu luati tava imediat), apoi îndepărtați hârtia de copt. Lasam sa se raceasca bine. Asa trebuie sa arate.
Pentru decor
Batem smântână cu zaharul pudra pentru 5 minute.
Punem cu o spatula frisca peste prajitura noastra si o nivelam ușor.
Punem mandarine, apoi cu un pos facem decorul începând de la mandarine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu