Chec cu portocale si morcov


 

Pentru ca am multe portocale am zis sa fac ceva dulce rapid si de post
Chec cu portocale si morcov
Ingrediente:
240 gr faină
120 ml suc de portocală sau sucul de la 2 portocale
120 ml apă
170 gr zahăr pudra
80 ml ulei (eu am uitat sa l pun)
1 morcov mai măricel
coaja rasă de la o portocală
1 plic de praf de copt

Scorțișoară 
un vîrf de sare



Pentru glazura
Sucul de la o portocala
1 lingura apa
120 gr zahar pudra


Mod de preparare:                                                                                                                

 Într-un vas,amestecăm făina,zahărul,sarea,praful de copt și coaja de la portocală. În alt vas punem restul ingredientelor,sucul de portocală,apa, uleiul (eu  in graba  am uitat sa l pun) și morcovul dat prin răzătoare foarte maruntă.



Încorporăm compoziția solidă în cea lichidă și amestecăm foarte bine să nu fie cocoloașe.
Turnăm aluatul in tava tapetată cu hîrtie de copt







Punem tava în cuptorul preîncăzit,  la 180 grade timp de 40 minute(facem testul scobitorii).
Scos din cuptor,lăsăm checul să se răcească,îl punem pe o farfurie.



Facem glazura amestecand ingrediente cu mixerul si apoi punem peste chec.


Lasam 1-2 ore si apoi taiem.
POFTĂ BUNĂ!!!!







Comentarii

Postări populare