Paine împletită in 4 cu anason si semințe de floarea soarelui

Am făcut această pâine deja de multe ori pentru că este minunat de simplă și satisfăcătoare, cu un miez vârtos și o coajă tare și crocantă, potrivindu-se la tot soiul de mâncăruri. În plus este aromată cu aceste semințe de anason si semințe te de floarea-soarelui, care îi dau o mireasmă inconfundabilă. Dar nu am reusit sa o scriu aici pe blog uite ca azi a venit si rândul ei.
Ingrediente
1 kg faina alba
1 lingura sare
1 lingura zahar
3/4 cana seminte de anason
2 plicutele drojdie
1 cana apa calduta
4 linguri ulei
1ou

Semințe de floarea soarelui



Mod de preparare

Punem 2 zahar, sare si drojdie in lighean

Punem apa 

Punem ulei

Apoi punem oul bătut 


 Apoi punem faina si adăugam si anasonul si frământam.


Apoi punem semințele de floarea soarelui si amestecam. 




 ,acoperim si lăsăm sa crească la loc cald o ora. (eu am pus ligheanul acoperit la soare).

Impartim aluatul in doua, apoi fiecare parte in 4, eu am facut una in 4 si una in 3 
Impletim asa



Punem painea in tavi si mai lasam 10 minute 



Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius si coacem pâinea pentru 45 de minute.

Asa arata dupa ce am scos o din cuptor 



 

Comentarii

Postări populare