Canellonia cu carne tocata
Cannelloni cu carne de vită – rețetă delicioasă și simplă, pe bază de paste și carne tocată, rețetă originară din Sicilia. O rețetă gustoasă, perfectă pentru o masă în familie.
Ingrediente
1 kg carne de vită tocată;
400 gr cannelloni;
1 ceapă mare tocată mărunt;
6 căței de usturoi tocați;
1 linguriță zahăr;
Sare
Parmezan
Apa
3 linguri pasta tomate
Pentru sos
400 ml apa
1 ceapa
4 linguri pasta de tomate
oregano, sare și piper după gust
2 linguri vin rosu
Ulei
Felii de cașcaval
Mod de preparare
Într-o tigaie care nu lipește, călește usturoiul și ceapa, pentru 5 minute. Adaugă carnea de vită și călește-o încă 10 minute. Nu uita să amesteci din când în când pentru a se pătrunde aroma condimentelor în carnea tocată. Adaugă pasta de tomate, apa și zahărul. Lasă pe foc mic, semi-acoperit, pentru 20 de minute. Apoi adauga parmezan
Între timp, ocupă-te de sos, toaca ceapă marunta si punem in tigaia cu ulei incins, lasa 2 - 3 minute, apoi adauga pasta de tomate, si apa si lasa sa fiarba 15 minute. Apoi adaugam vinul rosu, sare, piper si oregano.
Umplem canellonia cu carne tocata, punem in vas de yena.
apoi punem feliile de cașcaval si sosul.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 25 de minute sau pana cașcavalul este topit. Servim cu parmezan
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept.
Comentarii
Trimiteți un comentariu