Mini bougatsa sau pachetele cu crema


 

Mini bougatsa sau pachetele cu crema
Foietaj si crema cred ca e cel mai rapid desert
Ingrediente
1 pachet foietaj ( 2 foi )
1 l lapte
1 cana faina
1 cana zahar tos
200 g unt
3 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 1 lamaie
Mod de preparare
Scoatem foietjul din congelator si lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Apoi le taiem cu un patrat sau cu ce alta formă doriti.
Crema se face in felul urmator : amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o oala cu peretii grosi se adauga faina diluata tot cu lapte(luam putin inainte) si amestecat cu zaharul tos. Lasam sa fiarba amestecand incontinuu. Cand s-a ingrosat adaugam pe rand cele 3 galbenusuri si amstecam energic si cand se mai raceste adaugam si untul , cate putin. Punem aromele.
In tava unsa cu unt , punem patratele de foietaj punem crema si apoi acoperim cu restul de patratele. 



Preincalzim cuptorul la 200 de grade si punem tava in cuptor, coacem pentru 30 de minute.



Pofta buna
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept

Comentarii

Postări populare