Budinca cu perle de tapioca
Budinca de tapioca
Buna dimineața
Orice magazin de produse naturiste ar trebui să aibă tapioca – fizic sau online. Eu le am de la magazinul cu care colaborez
Tapioca nu se folosește crudă, ci doar fiartă, pentru deserturi, budinci sau ca liant de îngroșare pentru diferite mâncăruri mai sofisticate.
Ce este tapioca și ce proprietăți nutritive are
Tapioca este un amidon alimentar extras din rădăcina plantei cassava – o plantă originară din America de Sud. Este o sursă sănătoasă de carbohidrați și nu conține gluten. Nu conține proteine, are mai puține vitamine, însă are câteva minerale importante, precum zinc, magneziu, potasiu sau fosfor.
În magazine, tapioca se găsește sub diverse forme: făină, fulgi sau perluțe. Varianta pe care o am eu este cea perluțe. Indiferent de sub ce formă se prezintă pachetul de tapioca, aceasta trebuie înmuiată în apă înainte de preparare. Amidonul din tapioca este opac înainte de preparare și devine translucid atunci când este gătit.
Budinca de tapioca poate fi un desert bun pentru copii și pentru adulți, mai ales dacă evitați zahărul și folosiți câteva mirodenii în schimb.
Asadar hai sa trecem la treabă ca am palavragit destul si vă prezint cea mai simplă rețetă de budincă de tapioca. Practic, trebuie să aveți acasă tapioca la pachet și fructe, ceva mirodenii. Nici măcar lapte nu e nevoie să aveți, căci se poate prepara și cu apă. Ingrediente
1/2 cană perle tapioca
3 căni și jumătate apa
fructe tăiate felii
scorțișoasă;
vanilie.
Mod de preparare
Intr-o oală se pune cantitatea de tapioca, se acoperă cu apă și oala se pune pe foc. Se amestecă continuu de când începe să dea în clocot și până se îngroașă, iar perluțele nu mai sunt albe, ci devin translucide. În jur de 30 minute.
La final, am pus vanilie si scorțișoară , ca să se încorporeze aroma. Am amestecat usor. Am pregătit paharele, ampus fudinca și am pus fructele tăiate felii
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu