Jeleu de portocale in coaja de portocala
Pentu ca am multe portocale am zis sa mai fac un jeleu dar in coaja de portocala.
Este foarte uaor de facut si foarte sănătos si răcoros. O sa mi spuneti "esti nebuna, fata, acum iarna vrei ceva răcoros. Ei da, dragilor pentru ca eu mananc inghetata tot timpului anului deci si jeleu.
Iar aceasta reteta o gasiti la categoria" inghetate si alte ", dar si la categoria" retete de post"
Ingrediente
6 portocale
300 ml apa
6 foi de gelatina
1 lamaie
120 gr zahar
3-5 capsuni
Mod de preparare
Spalam bine capsunile si le pasam bine cu o furculiță sau cu un mixer vertical.
Se fierb zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce a fost luat de pe foc, se acopera oala cu un capac si se lasa o jumatate de ora pentru infuzie. Se taie portocalele in jumatate si se storc bine de zeama. 6 coji de portocala se pastreaza cat mai intregi. Se stoarce si lamaia. Sucurile de fructe se amesteca in siropul din care a fost scoasa coaja de portocala. Gelatina se inmoaie cu 2 linguri de apa rece si se adauga la sirop. Se pune oala pe foc mic si se lasa la fiert pana se topeste gelatina. Adaugam si capsunile facute ca o crema. Siropul se strecoara printr-o sita fina si se toarna in cosuletele facute din jumatatile de coaja de portocala. Acestea se lasa la rece, in frigider, pana se intareste jeleul.
Se serveste in cojile de portocala.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu