Negresa insiropata
Negresa insiropata
Ingrediente
4 oua
300 ml lapte
300 gr zahar
200 ml ulei
4 linguri cu varf de cacao
375 gr faina
1 lingurita praf de copt
vanilie
Sirop:
400 ml apa
175 gr zahar;
2 linguri cacao de roscove
50 ml cafea neindulcita
20 gr unt
Mod de preparare
Pregatim forma pe care o ungem cu unt
Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacao si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie .
Adaugam faina cu cacao peste ingredientele umede si amestecam usor pana se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava.
Dam la cuptorul incins pentru aprox. 35 minute la 180 grade. Facem testul scobitorii.
Cand s-a mai racit putin o insiropam cu siropul
Punem ingredientele pentru sirop in craticioara si se fierb cca 10-15 min pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca putin. Punem cu o lingura peste prajitura si lasam sa absoarba tot siropul.
Pofta bună
Mulțumesc pentru vizita și te mai aștept
Comentarii
Trimiteți un comentariu